MENU

Update voor Google Page Experience-algoritme komt naar desktop

Zorg dat je website voor desktop en mobiel top staat!

Google bevestigt dat de Page Experience Algorithm-update, die eerder dit jaar is uitgerold voor mobiel zoeken, ook zal worden toegepast op desktop-zoekresultaten.

Deze update wordt begin februari 2022 gelanceerd en zal eind maart 2022 worden uitgerold.

Google Page Experience-update voor zoeken op desktop

Google’s Page Experience-update voor desktop-zoekopdrachten bouwt voort op het algoritme dat in de zomer van 2021 al werd gelanceerd voor mobiel.

De update van het desktopalgoritme kun je dus vergelijken met dezelfde rangordesignalen als de mobiele update.

”Dit betekent dat dezelfde drie Core Web Vitals-statistieken: LCP, FID en CLS, en de bijbehorende drempels van toepassing zijn voor desktoprangschikking. Andere aspecten van pagina-ervaringssignalen, zoals HTTPS-beveiliging en afwezigheid van intrusieve interstitials, blijven ook hetzelfde.”

Het is dus denkbaar dat u kunt profiteren van de verbeterde positie van de pagina-ervaring bij desktopzoekopdrachten, zelfs als uw site niet is geoptimaliseerd voor mobiel.

Als uw site afzonderlijke desktop- en mobiele URL’s heeft, is het desktopsignaal gebaseerd op de URL’s die desktopgebruikers zien.

Google zal binnenkort een nieuw rapport toevoegen aan Search Console om u te helpen begrijpen hoe uw desktoppagina’s presteren met betrekking tot de update van de pagina-ervaring.

Verwacht wordt dat dit rapport vóór maart 2022 voor iedereen beschikbaar zal zijn. Hou het dus in de gaten zodat jij je website kan voorbereiden voor deze update.

Wil jij weten je hoe je website ervoor staat?

Laat je website gratis scannen.

In2webdesign webdesign bureau

Contact met In2webdesign

In2webdesign
Hunze 44,
9204BR, Drachten

In2webdesign webdesign bureau

Offerte All-in website pakket €699 aanvragen.

In2webdesign webdesign bureau

Ik wil een gratis websitescan